kérdések és válaszok - az esküvői fotózás részletei

 

Ezen az oldalon néhány általános, gyakran felmerülő kérdésre találjátok meg a választ. Ha bármi egyéb kérdésetek lenne, ne habozzatok, írjatok bátran!


Lehet változtatni a csomagokon?

Természetesen lehet, az esküvői fotós csomagok csak iránymutatóak szeretnének lenni. Ha nem a csomagokban leírtakra van szükségetek, írjátok meg nyugodtan, mit hogyan szeretnétek. Számomra a legfontosabb, hogy a fotósorozat úgy örökítse meg az esküvőtöket, ahogyan azt elképzeltétek, arról készüljenek fotók, amiről szeretnétek.


Az országban bárhol vállalsz felkéréseket?

Igen, az ország egész területén vállalok esküvői fotózást. Szívesen fotózom nagyvárosi esküvőt és vidéki tradicionális lakodalmat is. Budapesten kívüli helyszín esetén a megrendelt esküvői fotózás árához kiszállási költség is hozzáadódik.


Mikor kapjuk meg az elkészült képeket?

Csomagválasztástól függően az utómunka kettő-négy hetet vesz igénybe. Az összes képet DVD-n adom át, digitális utómunkával, JPG formátumban, amiből így utólag is előhívathattok bármennyit. Az átadott esküvői fotók vízjel nélküliek, szabadon másolhatóak. A fotósorozatot több különböző méretben is megtalaláljátok a DVD-n: eredeti méretben; 10*15-ös papírkép előhíváshoz optimalizált méretben; online felhasználáshoz ideális kisebb méretben. Bármely fotólaborban tudtok a fotókról papírképeket rendelni, semmilyen módon nem korlátozom a fotók felhasználhatóságát.


Milyen utómunkát végzel a fotókon?

Az esküvői fotózás során készült képeket a legmodernebb módszerek segítségével technikailag javítom (vágás, szín- és fénykorrekció és egyéb digitális képfeldolgozó módszerek) illetve retusálom. A retusálás során a természetességet próbálom megtartani, olyan módszerekkel dolgozom, ahol maga a retusálás ténye nem érződik a képeken. Célom egyszerűen, hogy tetsszetek magatoknak a fotókon, tökéletesen megmaradjanak az egyedi vonásaitok, miközben fel sem tűnik az utómunka. A teljes fotósorozatot retusálom, nem csak egy előre meghatározott darabszámot!


Beállított "kreatív" képeket is készítesz?

Igen, az esküvő napján tarthatunk egy rövidebb beállított fotózást is. Az átadott fotósorozatnak azonban ez csak egy töredéke lesz, hiszen az esküvői fotósorozatotok főként a Nagy Nap pillanatképeiből fog állni. Ha 1.5 - 2 órás vagy hosszabb kreatív fotózásban gondolkodtok, esetleg külön napot is szánnátok erre a fotózásra, akkor célszerűbb olyan fotóst választanotok, akinek a fő profilja a beállított portréfotók készítése.


Miért téged válasszunk?

Ha fontos számotokra, hogy

- az egész esküvőtökön ott legyen egy fotós, aki keresi az elcsíphető pillanatokat
- rajtatok kívül a násznépből se maradjon le senki a fotókról
- egyedi hangulatfotók, érzelemgazdag pillanatképek és a lakodalmi események megismételhetetlen mozzanatai mind-mind részei legyenek a Nagy Nap fotósorozatának,

akkor bízhattok bennem, mert hasonló dolgokat tartunk fontosnak az esküvőtök megörökítésével kapcsolatban.

Ha tetszik a munkám és közel áll hozzátok a fotozsurnaliszta esküvői fotózás stílusa, akkor keressetek nyugodtan.

Precíz fotózást, professzionális utómunkát és felelősségteljes hozzáállást ígérhetek, Ti pedig hátradőlhettek abban a tudatban, hogy az esküvői fotósotok alaposan dokumentálja életetek egyik legfontosabb napját...